Jehonë Këmbanoresh…..

Poem By skender iljaz braka

Jehonë këmbanoresh…..

Për atë që më shumë se çdo gjë në jetë kam ushqyer.
Pa u lodhur kam udhëtuar për në temullin e faljes.
Ndonse shpesh herë thellë shpirtit jam ndjer i zhgënjyer.
Falja ngushëllim më ka dhënë,
kur të skalitur e kam gjetur në librin themeltar të parajsës.

Shikimin që mbaja drejtë qiellit, përdhe e kam rrëzuar.
E mbi gjithë kryqet, tek më i vjetëri pa droje jam afruar.
Në pluhurin e të vërtetave ish një sacrificë e padeshifruar.
Dhe jetës sime të dytë i gjeta një dëshmi të pa celebruar.

Verbimin ndjeva thellësive të misterta ku nxin errësira.
Mashtrimin në të zezë ngjyrosur përpara kryqëzimit.
Në zjarrin e ferrit pash vrastarë të përvetësonin shënjtërimin
Ehe ata qe në emër të vet jetës përpësi i dhanë përvetësimit.

Jehojnë këmbanoret nën thirrjet e pandërprera të vdekjes.
I helmuar humbas nën rrezen e diellit që mbi mua ndriçojnë.
Nën varferine e përvuajtur dhe sytë e përlotur të shpresës.
Hija e trishtimit tim zgjatet pertej endërrimeve që lëngojnë.

Comments about Jehonë Këmbanoresh…..

There is no comment submitted by members.


5 out of 5
0 total ratings

Other poems of BRAKA

Dashuria Ime

Dashuria ime

Dashuria ime, melankoli dhe pikëllim.
Shumë më ndryshe sot do të doja të më ishe.

Mos Shkoni Larg Më Thotë Dikush

Duke qëndruar jam në një hapsirë boshe..
Mbështetur në një pikën kulmore, të kujtoj.
Tek ty dua të gjej një fjalë të ngrohtë.
Atë që vite më ka munguar, që më joshte.

Qytetit Tim

Pushtuar i tëri je sot
prej fashosh të trasha resh grirore.
Ngaherë humbasin mes të kaltrës së detit të sert.
Si ujërat e turbullta,

Kjo Kurorë E Praruar E Bukurie.

Kjo kurorë e praruar e bukurie.

Vdekja, kurorë e praruar e bukurisë.
Nëna e nënave që lind e rrit fëmijët e erës.

Ne Dhe Hena Xheloze

Ne dhe hëna xheloze…….

E dija që më prisje..…..
Dhe unë të erdha turravrap.

Sot Ndjesë Ju Kërkoj…….

Sot ndjesë ju kërkoj…….

Sot ndjesë u kërkoj për të pakëtat fjalë.
Për sytë që më marrin ngjyrimin e perëndimit.

Maya Angelou

Phenomenal Woman