Nga Libri Qyteti Im - U Gënjyem, Apo …?

Poem By skender iljaz braka

U gënjyem, apo …?

Koha apo vetveten gënjyem, nuk e di.
Tani shndërruar jemi në dy trupa të huaj.
Ti në njërin pol, atë të jugut, e unë, në veri
mes akujsh që dashuria në vijë të pambarimt uji
i ktheu për të gjetur udhën për tek ty.
Ngandonjëherë bëhemi erëra që hapsirash
vërtitemi, humbasim, s'dim ku vemi.
Gur lumi bëhemi, të ekspozuar ndaj qiellit.
Lëndë lisi, ushqim për ata që s'na deshën.
Gjëmbaç të kaltër që askush të mos na preki.
Nuk di si u shndërruam në dy kongjinj të shuar,
Kur dikur na kish patur zili dhe vet dielli.

Comments about Nga Libri Qyteti Im - U Gënjyem, Apo …?

There is no comment submitted by members.


5 out of 5
0 total ratings

Other poems of BRAKA

Dashuria Ime

Dashuria ime

Dashuria ime, melankoli dhe pikëllim.
Shumë më ndryshe sot do të doja të më ishe.

Mos Shkoni Larg Më Thotë Dikush

Duke qëndruar jam në një hapsirë boshe..
Mbështetur në një pikën kulmore, të kujtoj.
Tek ty dua të gjej një fjalë të ngrohtë.
Atë që vite më ka munguar, që më joshte.

Qytetit Tim

Pushtuar i tëri je sot
prej fashosh të trasha resh grirore.
Ngaherë humbasin mes të kaltrës së detit të sert.
Si ujërat e turbullta,

Kjo Kurorë E Praruar E Bukurie.

Kjo kurorë e praruar e bukurie.

Vdekja, kurorë e praruar e bukurisë.
Nëna e nënave që lind e rrit fëmijët e erës.

Ne Dhe Hena Xheloze

Ne dhe hëna xheloze…….

E dija që më prisje..…..
Dhe unë të erdha turravrap.

Sot Ndjesë Ju Kërkoj…….

Sot ndjesë ju kërkoj…….

Sot ndjesë u kërkoj për të pakëtat fjalë.
Për sytë që më marrin ngjyrimin e perëndimit.

Roald Dahl

Television